مشخصات نهال سنجد

نهال سنجد بومی قاره آسیا و ارپا می باشد. کاشت این نهال در کشورهایی مانند؛ ترکیه، روسیه، قزاقستان، پاکستان بسیار رواج دارد. در کشور ما نیز خرید نهال سنجد بین کشاورزان رواج دارد. درواقع خرید نهال سنجد به خاطر صرفه اقتصادی که دارد در جایگاه ویژه ای نزد باغداران قرار دارد.

سنجد دارای گلهای معطر کوچک می باشد. قسمت درونی گلها به رنگ زرد و سطح بیرونی گل ها به رنگ نقره ای است. برگ های درخت سنجد بصورت کشیده و باریک هستند که برگ ها حالت کرکی و بدون دندانه دارند. رنگ برگ ها در قسمت زیرین خاکستری و در سطح رویی به رنگ سبز تیره می باشد. شاخه های این درخت دارای خار می باشد. قسمت گوشت آن به شکل پرزهای سفید رنگ و بدون آب می باشد.

میوه سنجد دارای سه قسمت برون بر، میان بر و درون بر می باشد که به ترتیب شامل؛ پوست، قسمت گوشت میوه و هسته میوه می شود. از میوه سنجد برای تازه خواری، صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و از چوب آن هم در صنایع چوبی استفاده می شود. این یک مزیت مهم برای این نهال به حساب می آید، زیرا از سنجد در صنایع مختلفی استفاده می شود. شما با کاشت نهال سنجد دیگر نیاز به نگرانی در مورد فروش محصول خود نیستید.

نهال سنجد

میوه سنجد دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد. سنجد دارای میزان زیادی ویتامین C می باشد. از میوه سنجد می توان برای درمان بیماری هایی مانند؛ سرماخوردگی، آنفولانزا، سرف و تب استفاده کرد. میوه سنجد تاثیر ضد درد نیز دارد، از این رو خوردن این میوه برای افرادی که پوکی استخوان و همچنین نرمی استخوان دارند پیشنهاد می شود.

میوه سنجد خواص بسیار دیگری مانند؛ پاکسازی کلیه، درمان زخم، ضد باکتری و جوانسازی پوست و … دارد.

کاشت نهال سنجد

کاشت نهال سنجد به دلیل مقاومت بالای آن در برابر باد، در بسیاری از مناطق به منظور کنترل باد و کولاک صورت می گیرد. همچنین این نهال به دلیل تحمل خشکی خاک، در مناطق خشک و بیابانی جهت کنترل حرکت شن ها کاشته می شود. کاشت این نهال برای مناطقی که دارای رطوبت می باشند اصلا توصیه نمی شود، زیرا رطوبت بالا مانع تشکیل میوه خواهد شد.

نهال سنجد در برابر شوری آب، کمبود آب، سرما و گرمای هوا مقاومت بالایی دارد. به همین دلیل کاشت این نهال در تمام مناطق کشور امکان پذیر می باشد. نهال سنجد را می توان بصورت دیم نیز کشت نمود. بیشترین زمین های زیر کشت نهال سنجد در کشور، استانهای؛ یزد، کرمان و کردستان هستند. این نهال قادر است در تابستان تا دمای 45 درجه سانتی گراد و در زمستان سرمای 30- را تحمل کند.

خاک مناسب جهت کاشت نهال سنجد خاک های سبک با زهکشی بالا می باشد. مناطقی که خاک آنها رسی و سنگین است، مناسب کاشت این نهال نمی باشند. بهترین خاک برای رشد نهال سنجد خاک شنی می باشد.

از مهم ترین فاکتورهایی که برای کاشت نهال سنجد باید در نظر گرفت، فاصله مناسب بین درختان می باشد. درختان سنجد برای رشد در طول روز به 6 الی 8 ساعت نور خورشید نیاز دارند. سعی کنید این درختان را با فاصله 4-5 متری از هم بکارید. این فاصله بسیار مناسبی برای کاشت نهال سنجد می باشد. رعایت این فاصله موجب می شود تا در سال های بعد به هنگام رشد نهال سنجد، شاخ و برگ آنها با یکدیگر درگیر نشوند.

برای رشد و کیفیت نهال سنجد سعی کنید که آبیاری را از همان سال های ابتدایی کاشت بطور منظم انجام دهید. اما توجه داشته باشید، آبیاری بیش از حد این نهال ها موجب بیماری درختان و خشکی آنها می شود. آبیاری این نهال ها بهتر است به روش کرت بندی انجام شود.

در اولین سال کاشت، نهال های سنجد تا 6 ماه باید هفته ای یکبار آبیاری شوند. بعد از گذشت 6 ماه از کاشت، آبیاری هر 14 روز یکبار انجام شود. در سال های آتی نیز آبیاری به مرور نسبت به سن درخت کمتر می شود. آبیاری منظم و به میزان کافی، سبب رشد مناسب درخت و بالا رفتن کیفیت میوه سنجد می شود.

نهال سنجد

انواع نهال سنجد

سنجد دارای ارقام بسیاری در بازار می باشد. درادامه شما را با چند نمونه از ارقام نهال سنجد آشنا می نماییم. شما عزیزان می توانید با بررسی این ارقام نسبت به کاشت آنها اقدام نمایید.

  • نهال سنجد حاج حسین
  • نهال سنجد خرمایی
  • نهال سنجد محلی
  • نهال سنجد قزل
  • نهال سنجد حاج رحیمی
  • نهال سنجد دره وار

بهترین نهال سنجد

در بین ارقام سنجد کاشت بعضی از رقم ها به دلیل مرغوبیت محصول، انتخاب هوشمندانه ای می باشد. شما باغداران عزیز در صورت انتخاب یک رقم ضعیف و نامناسب ضرر زیادی را متحمل خواهید شد. نهالستان آلفا نهال در ادامه در نظر دارد تا 3 نمونه از بهترین نژادهای درخت سنجد را به شما عزیزان معرفی نماید. شما کشاورزان عزیز می توانید با کاشت این ارقام بهترین محصول را برداشت کنید پس همراه ما باشید.

نهال سنجد حاج رحیمی

یکی از ارقام بسیار مرغوب سنجد این رقم می باشد.  کاشت این رقم برای صادرات سنجد بسیار مناسب می باشد. بیشتر باغداران به دلیل بازار فروش بسیار بالا این رقم، اقدام به کاشت نهال سنجد حاج رحیمی می کنند. میوه این سنجد بسیار مناسب برای خشکبار می باشد. این را می توان در بیشتر نقاط کشور کاشت. تحمل گرمایی این نهال بالا می باشد ولی نسبت به سرمای شدید هوا حساس می باشد.

نهال سنجد محلی

خرید این نهال نزد کشاورزان به دلیل داشتن صرفه اقتصادی بالای آن در جایگاه ویژه ای قرار دارد. محصول سنجد محلی به شکل خوشه ای رشد می کند. از میوه این رقم جهت مصرف خشکبار استفاده می شود. اندازه این سنجد نسبت به دیگر ارقام درشت تر ولی میزان باردهی آن نسبت به دیگر ارقام کمتر می باشد. میزان باردهی سالیانه این سنجد 2 تن می باشد.

خرید نهال سنجد

نهال سنجد قزل

یکی از بهترین رقم های تجاری سنجد، سنجد قزل می باشد. این سنجد دارای اندازه درشتی می باشد. بافت این رقم نسبت به دیگر ارقام نرم تر می باشد. با کاشت این رقم هم می توانید محصول نهایی را در بازار داخلی و هم برای صادرات بفروش برسانید. این رقم نسبت به شوری خاک نیز مقاوم است. نهال سنجد قزل در خاک های آهکی نیز می تواند رشد کند. خرید وکاشت نهال سنجد قزل یک انتخاب درست و مناسب برای شما باغداران گرامی می باشد.

قیمت نهال سنجد

یکی از مهم ترین مزایای خرید نهال سنجد، قیمت بسیار مناسب این نهال می باشد. کشاورزان بسیاری به خاطر پایین بودن قیمت این نهال نسبت به دیگر نهال ها، اقدام به کاشت این نهال می کنند. نهالستان آلفا نهال می توتند بهترین نهال سنجد را با بهترین قیمت به دست باغداران عزیز برساند. شما عزیزان می توانید با در نظر گرفتن منطقه کاشت، اقدام به خرید بهترین نهال سنجد نمایید.

قیمت نهال سنجد در این نهالستان بسیار مناسب می باشد. این نهالستان به شما این اطمینان را می دهد تا در تمام مراحل همراه شما عزیزان باشد و به شما کمک کند تا به بهترین محصول دست یابید. کشاورزان عزیز می توانند در صورت عدم رضایت از نهال های ارسال شده، آنها را مرجوع نمایند.

همچنین کارشناسان نهالستان آلفا نهال می توانند با ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان کمک کنند تا بتوانید هر چه سریعتر با پرداخت کمترین هزینه به سودآوری اقتصادی برسید.